Kutatószolgálat

kisebb betű nagyobb betű e-mailben elküld nyomtatás

A Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára kutatószolgálata  Székesfehérváron a Szent István tér 2-3.  szám alatt működik.    

A kutatóterem nyitva tartása:

hétfő 8.00 - 18.00
kedd 8.00 - 15.30
szerda 8.00 - 15.30
csütörtök 8.00 - 15.30
péntek    szünnap

Hétfői napokon 15.30 után a kutatószolgálat csak azokat a kutatókat fogadja, akik ezt előzetesen jelezték. Ilyenkor kizárólag az előkészített anyagok kutathatók.

Az MNL Fejér Megyei Levéltára kutatótermében 2015. március 2-tól lehetőséget biztosítunk a digitalizált anyakönyvek online kutatására. A korlátozott férőszám miatt a szolgáltatás előzetes bejelentkezéshez kötött, amelyre a kutatóteremben személyesen, illetve telefonon (06-22-313-052) van lehetőség.

 

Az MNL Fejér Megyei Levéltárában bárki díjmentesen végezhet kutatást, aki kötelezi magát a kutatási szabályzat betartására, illetve olyan anyagot kíván tanulmányozni, amely nem esik korlátozás alá. (Tájékoztató a családtörténeti kutatóknak) A kutatókat előzetes bejelentkezés alapján tudjuk fogadni. Intézményünkben mikrofilmleolvasó, fénymásoló áll a kutatók rendelkezésére, valamint lehetőség van az intézmény szakkönyvtárának használatára is.   A kutatószolgálat vezetője: Gulyás Anita levéltáros. Kutatótermi felügyelő: Vécseiné Gyarmati Szilvia levéltári kezelő. A könyvtár használatát érintő ügyekben ugyancsak a kutatatószolgálat az illetékes.

Szabályzatok, törvények

Az MNL Fejér Megyei Levéltára kutatási és kutatószolgálati szabályzata  

1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról (kivonat)  

1995. évi LXVI. törvény a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről (kivonat)    

Digitális fényképezőgép használatának feltételei  

 

Formanyomtatványok

Kutató nyilvántartása, kutató nyilatkozata  PDF formátum  
DOC formátum  
Támogató állásfoglalás PDF formátum  
DOC formátum
Digitális fotójegy kérelem PDF formátum
DOC formátum